Добавте наш блог у соц.тенети

Пошук по блогу для вчителів шкіл

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"

понеділок

Сценарій до Дня матері: "Моя мама краща за всіх!"


Сценарій свята до Дня матері: "Моя мама краща за всіх!"


Сценарій свята День Матері надала:
вчитель початкових класів МОУ СЗШ № 28, п. Мостовський,
Мостовський район, Краснодарський край,
Малюкова В.М.,
email: valentina.malyukowa @ yandex.ru

Обладнання: Шкільний клас святково прикрашений гірляндами з квітів і куль. На центральній стіні стенд «Моя мама - найкраще», "Сьогодні свято - День Матері!". Тут же фотографії мам, твори про мам, малюнки на тему «Моя мама».


Звучить пісня «Оренбурзька пухова хустка».


1 учень
Оспівую те, що вічно нове,
І хоча зовсім не гімн співаю,
Але в душі народилося слово
Знаходить музику свою.


2 учні
Слово це - поклик і заклинання,
У цьому слові - сущого душа.
Це - іскра першого сознанья,
Перша посмішка малюка.


3 учні
Слово це зроду не обдурить,
У ньому приховано життя істота,
У ньому - джерело всього. Йому кінця немає.
Я вимовляю його: МАМА!

Ведучий

Дорогі наші мами! Сьогодні в День матері, ми вітаємо вас і хочемо порадувати своїми виступами, сюрпризами. Слова «мама», «мати» - одні з найдавніших на Землі і майже однаково звучать на мовах різних народів. Це говорить про те, що всі люди шанують і люблять матерів. Словом «мати» називають і свою Батьківщину, щоб підкреслити, що вона по-материнськи ставиться до своїх дітей. У багатьох країнах відзначається День матері. Люди вітають своїх мам, приїжджають до них в гості, дарують подарунки, влаштовують для них свято. Ми теж вирішили зробити для вас таке свято, щоб показати, як ми вас любимо і цінуємо.


1 учень
Різні діти живуть на планеті,
Але мам своїх люблять усі діти на світі
Буває, що ми і не слухаємо мам,
А мами нас вчать добрим справам.

2 учні
А мами нас вчать, як добрими бути,
Як Батьківщину нашу берегти і любити.
Мами все можуть, мами допоможуть,
Мами вміють все розуміти.


3 учні
Дорогі наші мами,
Ми й самі визнаємо,
Що, звичайно, не завжди ми
Добре себе ведемо.

...............
...............
...............


Читати далі - сценарій до Дня Матері


Сценарій свята до Дня матері: "Моя мама краща за всіх!"

неділю

Осінній бал - сценарій шкільного свята

Осінній бал - сценарій шкільного свята 


Непомітно пролетів перший навчальний місяць - вересень. Підходить час - золотої осені. В народі, теплу і суху частину жовтня називають - бабине літо. Учні вже втягнулися в ритм шкільного життя. Настають навчальні будні. Але, практично у всіх школах СНД (колишнього СРСР), в жовтні місяці традиційно проходять осінні бали.

Як же правильно приготувати і захоплююче провести Осінній бал у школі? Розкажу Вам, як я готувала і проводила осінній бал у своїй школі.

Спочатку, ще у вересні місяці, варто зайнятися відбором театралізованих вистав, шкільних сценок, пісень, музики і віршів для проведення Осіннього балу, а також складанням сценарію. Це, хочу я вам сказати, дуже не проста справа. Зараз, в Інтернеті, можна скачати безкоштовно величезну кількість матеріалів для цього шкільного свята. Але ... потрібно розуміти, що не всі знайдені сценарії Осіннього балу однозначно підійдуть для вашої школи. У будь-якому випадку приготуйтеся, що необхідно буде змінювати, переробляти і підганяти "під себе" будь знайдений сценарій. Природно, не всі пісні можуть виконати ваші "шкільні співаки". Деякі гумористичні сценки для Осіннього балу можуть виявитися не зовсім зрозумілими для ваших дітей і так далі. У такому випадку потрібно правити сценарій Осіннього балу.

Після того, як у Вас буде ПОВНІСТЮ готовий сценарій, можна приступати до роздачі ролей своїм школярам. Напевно, у кожного педагога-організатора, є група активних дітей, які із задоволенням візьмуть участь у святі. Не потрібно змушувати дітей брати участь в програмі. Цим Ви тільки нашкодите собі і своєму іміджу педагога. Дітей потрібно зацікавити майбутнім Осіннім балом. Зробити так, щоб вони самі активно брали участь, "горіли" бажанням!

Наступний етап підготовки - репетиційний! Це також, далеко не так легко, як може здатися. Зібрати в одному місці і в один час кілька десятків учнів - не просте завдання. Але обійтися без цього етапу - неможливо! В іншому випадку Ви ризикуєте "провалити з тріском" все свято!

За день, до офіційної дати Осіннього балу у вашій школі, необхідно провести генеральну репетицію. На цій репетиції Ви можете ще раз побачити, наскільки органічним і закінченим виглядає Ваш сценарій.

І, нарешті - ФІНАЛ! Як правило, в багатьох школах це свято суміщають з осінніми ярмарками, розпродажами виробів і сувенірів в школі. Всі класи і шкільні кабінети, оформляються в "осінньому стилі": різнокольоровими листками і різноманітними "дарами осені". І на завершення цього свята, після уроків, іноді ввечері, проводять шкільний Осінній бал!

Як приклад, пропоную сценарій Осіннього балу в школі. Доповнивши і переробивши даний сценарій, Ви проведете чудове свято, яке не залишить байдужим ні учнів ні вчителів вашої школи!

Бажаю Вам успіхів, дорогі колеги!

Осінній бал - сценарій шкільного свята 

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"