Добавте наш блог у соц.тенети

Пошук по блогу для вчителів шкіл

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"

четвер

Спогади учителя математики

Спогади вчителя математики


Розробки урокыв з математики скачати безкоштовно


Закінчивши педагогічний ВУЗ, я просто горіла нетерпінням прийти працювати у школу. Мені дуже хотілося застосувати на практиці ті знання, які я отримала в своєму пед. інституті.

Мені пощастило. Мене направили за розподілом в одну з кращих міських шкіл. Знала б я, що мене там чекає!

Протверезіння наступило відразу ж. З'ясувалося, що то, як нас вчили складати календарне планування з математики - вже дуже давно не використовується у школах. Тематичне планування з математики, яке я склала - завуч взагалі викинула в урну, так як воно виявилось зовсім не придатним до нових стандартів викладання математики в школі.

А вже чого я наслухалася на адресу своїх поурочних планів з математики - це взагалі не передати. Виявилося, що ті правила складання конспекту уроку, саме ті правила, які я заучувала в інституті - безнадійно застаріли! І сьогодні, в сучасних школах ніхто не користується нормами викладання 80-х років.

Як же добре, що я швидко вчуся новому. Покопавшись в Інтернеті, виявила сайт, на якому знайшла розробки уроків з математики в школі. На цих прикладах, попередньо попросивши допомоги у своїх колег-математиків, склала заново свої тематичні та календарні плани. І вже через кілька місяців, наш завуч з навчальної роботи ставила мене в приклад іншим молодим вчителям, які разом зі мною працюють в школі.

Ось така історія зі мною сталася. У чому ж її суть? А суть в тому, що не потрібно опускати руки! Маючи Інтернет, Ви завжди зможете освоїти, навіть самостійно, нові горизонти! Ніколи не здавайтеся!

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"