Добавте наш блог у соц.тенети

Пошук по блогу для вчителів шкіл

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"

вівторок

День вчителя - вся правда...

День вчителя - вся правда...


Щороку, в середині осені, всі школярі вітають вчителів. Напевно всі знають з яким святом? Ну звичайно - з Днем Вчителя! Кожен з нас запам'ятовує своїх вчителів на все життя. Адже саме вони вчать нас доброті, справедливості, чесності. Адже саме вчителям і школі, ми повинні бути вдячними за те, що стали справжніми людьми! А в свято День Вчителя всі учні приходять до школи з букетами красивих квітів! Саме таким чином прийнято дякувати вчителям за їх нелегку працю....


Саме такої розповіді ви хотіли б почути про День Вчителя? А як же, правда і чесність?

Як написати сценарій шкільного свята?

Як написати сценарій шкільного свята?

Свята в школі - напевно одні найвеселіших і очікуваних речей, які чекають як учні школи, так і їхні родичі та близькі люди. Педагоги-організатори та завучі з виховної роботи завжди прагнуть до того, що подібні заходи запам'яталися! Але написання сценарію для шкільного свята - це завжди нелегко і дуже відповідально. І природно, до складання даного заходу, потрібно ставитися як мінімум дуже відповідально! Дуже важливі в цій справі дрібні нюанси і деталі. Чим ретельніше ви продумаєте дрібні деталі - тим краще вийде свято.
Але, щорічні шкільні свята стає все важче і важче проводити. Дітей, а також їх батьків, здивувати стає все важче і важче. Часом, педагог-організатор падає духом, адже створюється відчуття, що здивувати дітей вже нереально!
Але, тим не менш, ми спробуємо виправити ситуацію і знайти поради,які допоможуть вам скласти сценарій шкільного свята.
По-перше, постарайтеся забути про стандартні шаблони проведення дитячих свят в школі. Всі ми знаємо, як проходять подібні свята ?! Почитали вірші, потім слово директора, потім пісня, потім слово вчителів і так далі ... Спробуйте безпосередньо поспілкуватися з залом. Робота з глядачами,завжди оживляє будь-який шкільний захід.
По-друге, визначитися заздалегідь, для якого віку буде ваш сценарій? Всі ми розуміємо, що свята для 1-го і для 11-го класу повинні відрізнятися? Чи не так? Учнів молодших класів ви не зможете втримати на одному місці більше 30-40 хвилин. Для них будь-який захід довше стандартного уроку - буде вже в тягар. Також, молодшим школярам будуть цікаві конкурси, загадки - вони урізноманітнюють і розворушать аудиторію. Навпаки, для середнього та старшого віку, більш кращими будуть розважальні сценки, фрагменти і екранізації телепередач, комп'ютерних іграшок та сучасних блокбастерів. Старші класи і самі з великим задоволенням візьмуть участь у написанні сценарію свята. Прислухайтеся до їхньої думки. Діти самі підкажуть те, що для них цікаво в даний момент.
По-третє, спробуйте триматися від первісної ідеї вашого сценарію. Дотримуйтеся даного напрямку. Тоді сценарій вийде пов'язаним і логічно продуманим.
По-четверте, велику роль в будь-якому святі грають ведучі. Залежно від їх харизми та професійності будь-який захід може як виграти так і програти! Пам'ятайте про це. Для молодших класів, більш правильно, буде призначити ведучим вчителя. Діти в такому юному віці ще не здатні професійно провести свято. Для середніх і старших класів - ведучі - однозначно однолітки та учні цих класів. Вчителі набридли старшокласникам і на уроках, тому віддайте місце ведучого на святі - для підлітків!
По-п'яте,продумайте і дотримуйтеся структурованості вашого заходу: зав'язка, активна дія, кульмінація, розв'язка. Саме такий безпрограшний варіант будь-якого сценарію!
По-шосте, особливу увагу зверніть на репетиції. Жоден самий чудовий сценарій не можна красиво поставити на сцені без ретельних репетицій! Саме на репетиціях вашого свята ви побачите всі прорахунки і недоробки вашого сценарію і зможете оперативно змінити їх!
Знайти і втілити в життя хорошу ідею для сценарій - досить важко! Набагато простіше взяти готову ідею,так званий "скелет" свята і доопрацювати його специфікою своєї школи. На цій сторінці: http://www.uroki.net/scenar.htm ви зможете знайти величезну кількість сценаріїв, як для початкової школи, так і для старших класів. На цьому сайті можна завантажити безкоштовно сценарії різних шкільних свят: Нового року, Випускного вечора, Першого дзвоника та багато інших.
Сподіваємося, що процес написання шкільних сценаріїв настільки вас захопить, що ви також станете авторами даного сайту і вже самі буде надсилати свої розробки в наш адрес. Бажаємо вам удачі в складанні та написанні сценаріїв шкільних свят! Дерзайте!

Сценарій на 8 Березня

Сценарій на 8 Березня


Дні стають довшими. І сонце світить вже яскравіше і тепліше. Зовсім скоро прийде перший весняний місяць. І напевно, всі знають і пам'ятають, що весну починає красиве жіноче свято - 8 Березня! Про це свято знають і чоловіки, і жінки - це Міжнародний жіночий день.
В школах усієї країни цього дня проходять святкові ранки, святкові концерти і вечори, присвячені 8 Березня. У цей день, вся чоловіча половина школи вітає всю жіночу половину: від дівчат до бабусь! Мабуть, 8 Березня це найкрасивіше свято року. Адже ні на яке інше свято, жінки не отримують такої кількості красивих квітів та букетів, як на 8 Березня. Всі чоловіки - від найменших до найбільших, вітають своїх мам, дружин, бабусь, сестер зі святом.
А хто ж організовує це свято? Як правило, усю відповідальність за проведення свята беруть на себе класні керівники, заступники директора з виховної роботи та педагоги-організатори. Трохи раніше, останніх називали простим і зрозумілим словом: вожатий!
Для того щоб свято відбулося - обов'язково потрібен сценарій! Без сценарію - нікуди! У сценарії обов'язково передбачити безліч різноманітних нюансів - час, місце, дії, костюми, сцена і т. д.
Ще зовсім недавно будь-який сценарій писався з нуля. І все вручну. Але... часи міняються і зараз всі сценарії складаються на комп'ютері, на комп'ютері, також, підбирається і музика. Та й знайти готовий сценарій в інтернеті - хвилинна справа!
Але, не все так просто, як здається на перший погляд! Так, сценарій можна скачати, але з ймовірністю 90% цей сценарій Вам не вдасться поставити у вашій школі. Чому? Та тому що будь-який сценарій необхідно "натягувати" на свою школу. Без цього нікуди. Немає абсолютно однакових учнів або однакових шкіл.
Ось, наприклад, ви можете скачати безкоштовно цей сценарій на 8 Березня. Але, Ви повинні розуміти, що Вам не уникнути труднощів навіть над цим сценарієм. Якісь фрагменти - необхідно залишити без змін, якісь-прибрати повністю. Наприклад, у святковий сценарій Ви можете вставити вже готові танцювальні номери від шкільного танцювального колективу.
У будь-якому випадку, готувати сценарій свята, не маючи під рукою шаблону - набагато важче, ніж з хорошим шаблоном сценарію! Але багато залежить і від рівня професіоналізму сценариста. Учитель з досвідом, складе сценарій на 8 Березня або будь-який інший подібний за кілька годин! А новачкові без досвіду - доведеться витратити на це значно більше часу.

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"