Добавте наш блог у соц.тенети

Пошук по блогу для вчителів шкіл

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"

четвер

5 кроків при написанні сценарію 1 вересня

5 кроків при написанні сценарію 1 вересня


Хороший сценарій 1 вересня скласти нелегко. Потрібно ретельно опрацювати всі етапи свята, підготувати дітей, прорепетирувати всі номери. Але, незважаючи на гадану складність, існує всього 5 кроків, які варто врахувати при складанні сценарію 1 вересня в школі.

1. Крок перший - сценарій. Природньо, у Вас повинен бути безпосередньо сам сценарій цього свята. У ньому повинна бути розписана послідовність виступів, сценічних номерів. Також, Вам необхідно розрахувати похвилинне розкадрування сценарію. Тобто точна кількість часу на той чи інший фрагмент сценарію. Загальна кількість часу не повинна перевищувати 40-50 хвилин. В іншому випадку Ви ризикуєте перетворити свято 1 вересня у сумний і нудний захід. Також, не забувайте про те, що всі Ваші гості, вчителі, батьки стоять, а не сидять в кріслах. Вистояти без особливих рухів на ногах більше 40 хвилин - вже важко.

2. Крок другий - вірші. Похмура і нудна проза, сказана учасниками цього свята, не додасть оригінальності свята. Обов'язково потрібно включати в свято віршовані рядки. Уже стало негласною традицією, коли на святі 1 дзвінка звучать вірші у виконанні майбутніх першокласників. Але не захоплюйтеся. Десятки патетичних віршів, що звучать практично один за одним - вженуть Ваших глядачів в сонливий стан.

3. Крок третій - пісні. Так-так! Як би не здавалося це банальним, але саме красиві пісні в гарному виконанні здатні оживити Ваше свято першого дзвоника. Напевно, у Вашій школі є вокальний гурток чи може бути навіть вокальний колектив. Їх обов'язково варто залучити до свята. Красива дитяча пісня у виконанні школярів, не залишить байдужими Ваших гостей.

4. Крок четвертий - танець. Якщо у Вашій школі є хороший хореограф - Вам дуже пощастило. Костюмований танець, виконаний на святі Першого вересня, дозволить пожвавити цей захід. Гарний дитячий хореограф, напевно повинен мати в запасі декілька танців на Перший дзвінок - наприклад, танець з квітами або танець зі шкільними ранцями.

5. Крок п'ятий - "родзинка". Саме "родзинка" сценарію зробить Ваш сценарій 1 вересня таким, про який ще довго будуть згадувати і вчителі, і діти, і батьки, які були присутні на цьому святі. Якою має бути "родзинка" сценарію? Це може бути яскравий гумористичний номер у виконанні дітей або дорослих. Це може бути сценка за мотивами шкільного життя або яскравий костюмований номер на шкільну тематику. Дуже добре працює варіант переносу подій зі сцени в зал для глядачів. Коли всі глядачі стають учасниками процесу.

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"