Добавте наш блог у соц.тенети

Пошук по блогу для вчителів шкіл

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"

понеділок

День Вчителя

День Вчителя

День вчителя зкачати сценарій безкоштовно
День Вчителя

Ось і пройшов, найважчий місяць для вчителів - вересень. Всі влилися в роботу - і вчителі, і діти. І на початку другого місяця осені, всі вчителі в усіх країнах святкують професійне свято День Вчителя.

Ще з часів Радянського Союзу, День вчителя святкували у першу неділю жовтня. Після розпаду СРСР дати святкувань трохи змінилися - в Латвії, Білорусі, Казахстані, Україні, Киргизстані та Азербайджані День Вчителя святкують по старому - в першу неділю жовтня.
А в Росії, Литві, Естонії, Молдові та інших країнах, День Вчителя відзначають за всесвітнім календарем - 5 жовтня.

Як би ми не ставилися до шкіл, потрібно визнати, що хорошого вчителя ми будемо згадувати все своє життя. Адже саме завдяки вчителю ми стали такими, як ми є. Учитель - це не професія, це - покликання. Професії вчителя не можна навчитися - це має бути в серці! Саме хороший учитель прищеплює нам почуття і характер, доброту і любов, справедливість і порядність! Стовідсотково, практично всі з нас зможуть назвати ім'я та по батькові свого найулюбленішого вчителя в школі, навіть через 30 років після закінчення школи.

Зі святом Вас, дорогі Вчителя. Саме так, з великої літери - Вчителя!

А тут можна завантажити сценарій День вчителя.

четвер

5 кроків при написанні сценарію 1 вересня

5 кроків при написанні сценарію 1 вересня


Хороший сценарій 1 вересня скласти нелегко. Потрібно ретельно опрацювати всі етапи свята, підготувати дітей, прорепетирувати всі номери. Але, незважаючи на гадану складність, існує всього 5 кроків, які варто врахувати при складанні сценарію 1 вересня в школі.

1. Крок перший - сценарій. Природньо, у Вас повинен бути безпосередньо сам сценарій цього свята. У ньому повинна бути розписана послідовність виступів, сценічних номерів. Також, Вам необхідно розрахувати похвилинне розкадрування сценарію. Тобто точна кількість часу на той чи інший фрагмент сценарію. Загальна кількість часу не повинна перевищувати 40-50 хвилин. В іншому випадку Ви ризикуєте перетворити свято 1 вересня у сумний і нудний захід. Також, не забувайте про те, що всі Ваші гості, вчителі, батьки стоять, а не сидять в кріслах. Вистояти без особливих рухів на ногах більше 40 хвилин - вже важко.

2. Крок другий - вірші. Похмура і нудна проза, сказана учасниками цього свята, не додасть оригінальності свята. Обов'язково потрібно включати в свято віршовані рядки. Уже стало негласною традицією, коли на святі 1 дзвінка звучать вірші у виконанні майбутніх першокласників. Але не захоплюйтеся. Десятки патетичних віршів, що звучать практично один за одним - вженуть Ваших глядачів в сонливий стан.

3. Крок третій - пісні. Так-так! Як би не здавалося це банальним, але саме красиві пісні в гарному виконанні здатні оживити Ваше свято першого дзвоника. Напевно, у Вашій школі є вокальний гурток чи може бути навіть вокальний колектив. Їх обов'язково варто залучити до свята. Красива дитяча пісня у виконанні школярів, не залишить байдужими Ваших гостей.

4. Крок четвертий - танець. Якщо у Вашій школі є хороший хореограф - Вам дуже пощастило. Костюмований танець, виконаний на святі Першого вересня, дозволить пожвавити цей захід. Гарний дитячий хореограф, напевно повинен мати в запасі декілька танців на Перший дзвінок - наприклад, танець з квітами або танець зі шкільними ранцями.

5. Крок п'ятий - "родзинка". Саме "родзинка" сценарію зробить Ваш сценарій 1 вересня таким, про який ще довго будуть згадувати і вчителі, і діти, і батьки, які були присутні на цьому святі. Якою має бути "родзинка" сценарію? Це може бути яскравий гумористичний номер у виконанні дітей або дорослих. Це може бути сценка за мотивами шкільного життя або яскравий костюмований номер на шкільну тематику. Дуже добре працює варіант переносу подій зі сцени в зал для глядачів. Коли всі глядачі стають учасниками процесу.

неділю

Як скласти сценарій 1 вересня?

Як скласти сценарій 1 вересня?

Сценарій Першого Дзвоника 1 вересня Дня знань


Ось і наближається початок навчального року. Всі учні знають, що вже традиційно, 1 вересня починається новий навчальний рік. Відпочилі, засмаглі і переповнені враженнями про канікули вони йдуть в школу. Квіти, білі банти, усміхнені обличчя ... Знайомо, чи не так?

Але ж всі свята повинен хтось підготувати? Вірно? І ця робота лягає на плечі педагога-організатора та заступника директора з виховної роботи. Так як же правильно підготувати сценарій Першого дзвоника в школі?

Однозначну відповідь на це питання дати важко. Напевно, Ваші колеги мають власний підхід до проведення цього свята. У кожного свій принцип підготовки. Але є декілька основних моментів, без яких ніяк не обійтися при проведенні свята Першого дзвоника.

По-перше, необхідний сценарій 1 дзвоника. Саме в ньому потрібно врахувати всі моменти цього свята, розписати ролі і послідовність виступів, музичних номерів, танцювальних композицій.

По-друге, музичні пісенні номери. Що за свято та ще й без пісні? У Вас повинні бути в арсеналі 2 або 3 дитячі пісні у виконанні учнів школи.

По-третє, танцювальні номери. Свято 1 вересня буде не зовсім вдалим, якщо в сценарії не буде кілька танцювальних номерів у виконанні танцювального колективу Вашої школи.

По-четверте, вірші. Суха проза та вітальні промови швидко втомлюють гостей свята: дітей, батьків, вчителів. А якщо у Вашому сценарії буде кілька гарних віршів, зачитаних першокласниками, то цей момент прикрасить свято.

По-п'яте, "родзинка" сценарію. Сценарій 1 дзвінка буде вдалим, якщо Ви добавите в нього якийсь незвичайний момент. Саме такі "родзинки" найбільше і запам'ятовуються і гостям, і вчителям, і батькам. Найчастіше запам'ятовується момент переміщення сценарію свята зі сцени в зал для глядачів. Коли на якомусь етапі, дія переноситься в "гущу" педагогів, дітей або батьків. Бажано, в якості "родзинки" використовувати будь-гумористичний номер.

Ці п'ять простих принципів дозволять Вам скласти яскравий і барвистий сценарій 1 вересня в школі.

Бажаємо успіху! І нехай саме Ваш сценарій першого дзвоника стане найкращим!

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"