Добавте наш блог у соц.тенети

Пошук по блогу для вчителів шкіл

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"

четвер

Як написати сценарій шкільного свята?

Як написати сценарій шкільного свята?




як написати шкільного свята

Написання сценарію - важкий і відповідальний процес. Не сідайте писати сценарій, якщо в голові у Вас не виникла ідея. Тільки втратите даремно час. Заведіть собі за правило, скрізь ходити з блокнотом або з телефоном, в який, при нагоді, Ви можете записати начерки сценарію або невеликої ідеї.

Абсолютно всі ідеї варто записувати! Не тримайте їх у голові! Навіть якщо Ви вважаєте, що у Вас ідеальна пам'ять! Повірте, що як би там не було - Ви не зможете втримати масу ідей в голові. Записуйте і ще раз записуйте! Це головне правило при написанні сценарію!

Коли у Вашому блокноті або телефоні накопичиться достатня кількість ідей - беріться за компоновку та складання сценарію. Запам'ятайте, первинну версію сценарію сідайте писати на самоті. Тільки так Ви зможете зосередитися і вибудувати правильний логічний ланцюжок свята.

При написанні сценарію є негласне правило - розділіть листок на дві вертикальні частини. Зліва - текст і слова акторів, а праворуч - візуальний ряд. Тобто те, що будуть бачити глядачі в даний момент. Антураж, оформлення сцени, дії акторів і т.д. Таким чином, Ви ніколи не заплутаєтеся в ході Вашого сценарію.

Після того, як Ваш сценарій буде готовий - знайдіть людину, яка зможе стати Вашим радником. Бажано, щоб це була людина "в темі", тобто та, яка зможе дати реальні поради і потрібні доповнення. Не сподівайтеся, що з першого разу у Вас вийде ідеальний текст. Ваш радник обов'язково буде давати свої коментарі, і швидше за все у Вас будуть розбіжності. Обов'язково запишіть їх! І потім, коли вже будете намагатися робити "тестові прогони" сценарію на сцені - спробуйте поставити і запропоновані варіанти. Таким чином, Ви візуально зможете оцінити те, що вийшло!

Коли Ваш шкільний сценарій буде викладений на папері - зробіть тимчасову розбивку над кожним блоком. Це допоможе краще зрозуміти загальну тривалість Вашого виступу. Але пам'ятайте, що захід, що триває більше ніж 1 годину 20 хвилин - може набриднути Вашим глядачам. Оптимальний час шкільного сценарію - 45 - 50 хвилин. Подумайте, що ж недарма шкільний урок триває 45 хвилин!
Перший в житті шкільний сценарій, який Ви складете - буде не дуже правильним, не зовсім цікавим і в ньому буде безліч недоліків. Але пам'ятайте, той, хто нічого не робить, ніколи не робить помилок. Пишіть, пробуйте, експериментуйте, і удача буде на Ваше стороні. Бажаємо Вам удачі, терпіння і геніальний думок! Нехай Ваш шкільний сценарій буде кращим!

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"