Добавте наш блог у соц.тенети

Пошук по блогу для вчителів шкіл

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"

понеділок

Чому вчителі біології йдуть зі школи?


Чому вчителі біології йдуть зі школи?

В даний час система освіти переживає нелегкі часи. Престиж професії вчителя катастрофічно падає з кожним днем. Все більше і більше молодих вчителів біології "біжать" зі школи. Чому?

Спробуємо розібратися в причинах такого явища. Так, робота вчителя стала непопулярною в країні, яка перейшла на ринкові відносини. Так, молоді вчителі біології отримують дуже скромну зарплату за свою дуже важку працю. Так, на зарплату вчителя біології в школі практично нереально прожити. Але це не головне ...

Існує ще одна проблема, за якою багато вчителів йдуть зі школи. Це величезна кількість паперової роботи! Плани, розробки уроків, сценарії, акти, звіти, характеристики, анкети і багато, багато іншого. Вчителю біології зовсім ніколи самовдосконавлюватися. Він більшу частину часу віддає паперовій роботі.

Дуже часто, саме через паперової роботи відбуваються конфлікти молодих вчителів біології з директором школи, завучем з навчальної та виховної роботи. Справа в тому, що випускників педагогічних ВНЗ взагалі не вчать правильності складання поурочного планування, календарних і тематичних планів, розробкам уроків, сценаріями свят. І через це трапляється безліч конфліктів, яких можна б було уникнути.

Завдяки розвитку Інтернету, інформаційних технологій, зараз у вчителів біології в школі з'явилася можливість відмовитися від паперової роботи. На багатьох сайтах в мережі Інтернет, зараз можна знайти величезну кількість розробок відкритих уроків, конспектів уроків, сценаріїв свят. Але ... практично всі вони платні. Звідки ж починаючому вчителю взяти гроші на всі ці потрібні і корисні в його професії матеріали, розробки, плани?

Вихід є! В Інтернеті з'явився сайт bio.uroki.org.ua, з великою кількістю потрібних матеріалів для вчителя біології. На сайті Ви знайдете: тематичне планування з біології, поурочне і календарне планування з біології, розробки уроків з біології, конспекти відкритих уроків і масу іншої дуже корисної інформації для вчителя біології в школі. Причому всі документи можна завантажити (скачати) безкоштовно і без реєстрації!

Ми сподіваємося, що своєю працею допоможемо вчителям біології позбутися хоча б частини паперової роботи, яка забирає в них так багато часу. Бажаємо вдачі Вам в нелегкій учительській праці.

Чому вчителі біології йдуть зі школи?

Реклама на сайті: "Блог для вчителів шкіл - конспекти, уроки, сценарії свят!"